Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији

Среда, 24.3.2021 | Култура и традиција
Комеморативним свечаностима у командама, јединицама и установама Војске Србије и полагањем венаца и цвећа крај спомен-обележја страдалим припадницима Војске Југославије у свим гарнизонима, данас је обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију.

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић венце је положио крај Споменика погинулима у току ратова 1990–2000. и НАТО агресије на СРЈ 1999. године и у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији. 

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић венац је положио крај спомен-обележја „Гласник са Стражевице“ на брду Стражевица. Заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић венац је положио крај Споменика палим борцима у ратовима 1990–1999. године у Прокупљу.

Делегација Копнене војске положила је венце код Спомен-капеле и Споменика жртвама НАТО агресије 1999. године у центру Ниша.

Делегација Ратног ваздухопловства и ПВО, коју је предводио командант генерал-мајор Душко Жарковић, венац је положила крај спомен-обележја погинулим припадницима Ратног ваздухопловства и ПВО, код зграде Команде у Земуну.

Командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић положио је венац крај спомен-обележја испред Клиничко-болничког центра „Др Драгиша Мишовић“.

Дан сећања на страдале у НАТО агресији, која је започела на данашњи дан пре 22 године, традиционално се обележава у командама, јединицама и установама Војске Србије, а припадници Војске Србије полагањем венаца укључили су се у обележавање Дана сећања и на локалном нивоу.

Комеморативне свечаности су одржане уз пуну примену мера за сузбијање и спречавање ширења заразне болести ковид 19.

Повезане вести