Честитке припадницима обавештајне службе и Војнообавештајне агенције

Понедељак, 4.3.2019 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић упутио је честитке припадницима обавештајне службе и Војнообавештајне агенције поводом 5. марта – Дана службе и Дана Агенције.


ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОВОДОМ 5. МАРТА – ДАНА СЛУЖБЕ


Поводом 5. марта – Дана обавештајне службе, свим припадницима службе честитам Дан службе.

На данашњи дан пре 135 година донета је Уредба о ђенералштабној струци, којом је први пут у модерној српској држави установљена организациона целина војске која се искључиво бавила војнообавештајном делатношћу.

Оперативно одељење Главног Ђенералштаба било је подељено на Спољни и Унутрашњи одсек. Спољни одсек је проучавао земље и војске европских и суседних држава, пре свега, њихову организацију, попуњавање, састав, бројно стање, размештај, школство и устројство. 

Својим радом, залагањем, професионализмом и оспособљеношћу успешно сте реализовали све постављене задатке и допринели унапређењу система одбране.

Уз честитке за празник, желим вам пуно успеха у раду уверен да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати задатке који су вам поверени.  


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић



ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА ВОЈНООБАВЕШТАЈНЕ АГЕНЦИЈЕ ПОВОДОМ 5. МАРТА – ДАНА АГЕНЦИЈЕ


Припадницима Војнообавештајне агенције честитам 5. март – Дан агенције. 

Својим залагањем успешно баштините традицију дугу 135 година и сведоци сте чињенице да је правовремена и тачна информација одувек била вредност која се мерила сувим златом. 

Захваљујући високообразованом и професионалном кадру и примени савремених метода у прикупљању и обради података, достигли сте високе стандарде и стекли углед. 

У жељи да и убудуће успешно одговорите свим изазовима обезбеђујући стабилност система одбране Републике Србије, честитам вам Дан Агенције.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић

Повезане вести