Обилазак јединица Копнене војске у Нишу

Понедељак, 19.10.2020 | Из јединица
Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике Треће бригаде копнене војске и Мешовите артиљеријске бригаде у касарни „Мија Станимировић“ у Нишу.

Током обиласка, министар одбране је присуствовао приказу дела наоружања и опреме на употреби у овим бригадама Копнене војске. Приказано је извиђачко одељење опремљено по моделу М-21, рад беспилотног ваздухоплова малог домета и самоходна топ-хаубуца НОРА-Б 52 М15 са савременим пратећим средствима за аквизицију и логистичку подршку.

У завршном делу посете, министар Вулин је обишао спомен-собу Мешовите артиљеријске бригаде.

Након обиласка, министар Вулин је истакао да у Копненој војсци служе вредни, посвећени људи, они којима је наша отаџбина увек била и јесте изнад свега.

— Где год је било тешко, и кад год је тешко, Копнена војска је ту. Док ми разговарамо, Копнена војска је управо сада у Копненој зони безбедности, где 24 часа, свакога дана у години, дежурају и воде рачуна да наша безбедност, да наш начин живота не буде угрожен — нагласио је министар Вулин додајући да су током борбе са пандемијом ковида, припадници Копнене војске на себе преузели највећи терет, обезбеђивали све домове за социјално старање, болнице, радили где год треба и шта год треба.

Повезане вести