Анализа стања, оперативних и функционалних способности Копнене војске

Понедељак, 11.2.2019 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, присуствовали су данас анализи стања, оперативних и функционалних способности Копнене војске за 2018. годину, којом је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Најодговорније старешине Војске Србије и Копнене војске анализирали су елементе стања, оперативних и функционалних способности Копнене војске за 2018. годину. Током анализе, сагледана су и достигнућа, проблеми и предложене су мере за унапређење стања.

На данашњој анализи за најбољу јединицу Копнене војске у претходној години проглашен је 43. самоходни хаубичко-артиљеријски дивизион, за најбољу базу у Копненој зони безбедности проглашена је база „Врапце“, а најбоља чуварска служба Копнене војске у 2018. години била је чуварска служба војног објекта „Доњи Комрен“. Тим поводом, командант Копнене војске генерал Симовић уручио је прелазне заставице и плакете команданту 43. самоходног хаубичко-артиљеријског дивизиона потпуковнику Миодрагу Младеновићу, мајору Предрагу Милићевићу из Треће бригаде копнене војске, као и заставнику Љубиши Ђорђевићу из Мешовите артљеријске бригаде. 

У оквиру данашње анализе приказан је и тактичко-технички збор наоружања и опреме јединица Копнене војске.

Анализи у нишком Дому Војске присуствовали су чланови проширеног Колегијума начелника Генералштаба, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Повезане вести