Генерал Мојсиловић са командантом Кфора у Београду

Четвртак, 1.11.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић састао се данас у Београду са командантом Кфора генерал-мајором Салватореом Куочијем.

Први званични сусрет двојице генерала, откако је у септембру ове године генерал Мојсиловић постављен на дужност начелника Генералштаба Војске Србије, одржан је у касарни „Топчидер“ у Београду.

Генерали Мојсиловић и Куочи разговарали су о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, као и о реализацији заједничких активности Војске Србије и Кфора.

Изражавајући забринутост због недавних догађаја генерал Мојсиловић је посебно истакао да једнострани и нетранспарентни поступци усложњавају ситуацију на терену, те да је поштовање свих споразума који су на снази и обавеза које проистичу из њих суштински важно за стање безбедности на Косову и Метохији.  

Он је истакао да је обострани интерес Војске Србије и Кфора очување безбедности у зонама одговорности са обе стране административне линије, и да је Кфор као међународни чинилац најодговорнији за сигурност свих грађана у овој покрајини, а посебно неалбанског становништва.

Реч је о састанку на високом нивоу Заједничке комисије за спровођење Војнотехничког споразума, коју чине комисија команде Кфора и комисија представника снага безбедности Републике Србије. Састанци  Заједничке комисије се редовно одржавају на различитим нивоима од 1999. године, ради спровођења Војнотехничког споразума.

Повезане вести