Обилазак обуке јединица за учешће у мисији УНИФИЛ

Среда, 4.9.2019 | Мултинационалне операције

Министар Вулин: Војска Србије је извозник стабилности

 
– Војска Србије у мировне операције широм света шаље своје најбоље припаднике. Ми шаљемо људе који достојно презентују нашу земљу, који су у стању да одговоре на сваки захтев и после којих остаје добро име Србије – истакао је министар одбране Александар Вулин у касарни "Никола Пашић" у Зајечару приликом данашњег обиласка припадника Вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији УНИФИЛ у Републици Либан.

Након приказа дела обуке кандидата за мировну операцију, министар Вулин је рекао да је Војска Србије извозник стабилности и доказ да добри људи, обучени и адекватно опремљени, могу да испуне баш сваки задатак.
 
– Од наше опреме до наше обуке, не заостајемо ни на који начин ни за којим припадником других оружаних снага који су у мировним мисијама и на најбољи могући начин репрезентујемо своју земљу – истакао је министар Вулин.
 
Према речима капетана Жељка Петровића, командира Вода за заштиту снага ротације З-1 мисије УНИФИЛ у Либану, данашњи приказ осликава само део обуке која се реализује са припадницима Вода за заштиту снага, мере и поступке приликом реакције на различите тактичке инциденте или ситуације које би могле да се десе у зони операције.
 
– Данашњи рад приказан је на три радне тачке: протест демонстраната у зони операције испред базе, поступак и радње у случају уласка у базу цивилног возила са скривеним наоружањем и поступак и рад органа у случају изненадног напада на базу – објашњава капетан Петровић.

Међу припадницима Војске Србије који се припремају за одлазак у мировну операцију УНИФИЛ је и десетар Милан Стојановић, стрелац-извиђач и осматрач у петом Одељењу Вода за заштиту снага Команде за обуку.
 
– Обука тече по плану. Војници су доста стимулисани – истакао је десетар Стојановић, додајући да се припадници вода припремају за најтеже услове и да очекује да се сви из Либана врате срећни и задовољни.
 
Данашњем обиласку Вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији УНИФИЛ присуствовали су заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Повезане вести