Виши курс за подофицире у Центру за обуку и усавршавање подофицира

Понедељак, 14.8.2017 | Обука

Данас је у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву почео први модул дванаестог по реду Вишег курса за подофицире, који ће трајати наредних пет недеља.

Данас је у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву почео први модул дванаестог по реду Вишег курса за подофицире, који ће трајати наредних пет недеља. Полазници овог курса су подофицири који су завршили Основни курс за подофицире и налазе се на почетним подофицирским дужностима у јединицама Војске.

Свечаном почетку курса присуствовали су заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић и главни подофицир Команде за обуку заставник прве класе Ненад Луковић.

Свечаност је отворио командант Центра потпуковник Саша Петковић који је полазницима курса пожелео успешан почетак, истакавши да нови систем развоја подофицира предвиђа њихово константно усавршавање, наглашавајући одговорност и значај подофицира у јединицама Војске Србије.

О значају константне едукације говорио је и Главни подофицир Команде за обуку заставник прве класе Ненад Луковић указујући да је подофицирска каријера одраз личних способности и знања, а да само најбољи појединици, који се поред предвиђених курсева и додатно индивидуално усавршавају, могу заиста да буду носиоци развоја Подофицирског кора у будућности.

Обраћајући се полазницима, уз жеље за успех, генерал Радивојевић је истакао да је овај Курс само један у низу курсева који су предвиђеним концептом професионалног развоја подофицира ради обезбеђивања квалитетног подофицирског кадра у Војсци Србије.

Генерал Радивојевић се осврнуо на професионални развој подофицира и њихов статус, разматрајући њихова досадашња искуства на почетним подофицирским дужностима, као и утицај стечених знања на курсевима које су претходно похађали на квалитет њиховог рада у јединицама.

Завршетком Вишег курса за подофицире полазници ће стећи један од услова за унапређење у наредни чин што ће им омогућити даље напредовање у професионалној каријери. 

Повезане вести