Уручена одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Петак, 29.1.2021 | Актуелности
У Великој ратној сали Старог генералштаба данас су заслужним припадницима Министарства одбране и Војске Србије уручена одликовања додељена Указом председника Републике поводом прославе Дана Војске Србије, ангажовања на спровођењу мера на спречавању ширења ковида 19 и пружања помоћи цивилном становништву.

Указима председника Републике припадници Министарства одбране и Војске Србије одликовани су златним и сребрним медаљама за заслуге и сребрним медаљама за ревносну службу. 

Медаље је уручио потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић у својству изасланика врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића. Церемонији уручења одликовања присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Честитајући одликованим припадницима у име врховног команданта Војске Србије и председника Републике, министар одбране је нагласио да су сви они признања заслужили несебичном љубављу према Србији, пожртвованим радом и безрезервном борбом за нашу земљу. Он је истакао да је, као и председник Србије, поносан на све одликоване припаднике Министарства одбране и Војске Србије.

Повезане вести