Кључеви од 24 стана припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Четвртак, 19.7.2018 | Обука

Министар одбране Александар Вулин је данас у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића уручио кључеве од 24 стана активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Вулин: Војска поново брине о својим припадницима


– Већ почетком септембра Војска Србије ће почети и са изградњом првих зграда за припаднике служби безбедности у Нишу и Врању, а биће изграђено око 27.000 квадратних метара – најавио је министар одбране Александар Вулин, који је у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, уручио данас кључеве од 24 стана активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
 
Министар одбране је поручио да будући корисници станова треба да знају да је ово јако добра вест јер ће Војска, наравно градити квалитетно, брзо, у роковима, онако како једино Војска и уме.
 
– Ми се наоружавамо, ми се опремамо, али никада не заборављамо да Војску чине на првом месту људи и да брига о њима и њиховим породицама је наш приоритет. Ево и данас смо поделили кључеве 24 стана, активним и пензионисаним припадницима, и као што видите, о сваком се брине и ничија заслуга и године службе неће проћи без захвалности и неће проћи без награде – нагласио је министар Вулин.
 
Он је истакао да Војска Србије поново успоставља, некада плански и намерно урушен систем у коме се престало бринути о људима.
 
– Ми сада поново бринемо о људима, бринемо о људима од првог дана када постану наши припадници, па докле год су ту, без обзира да ли су активни или су пензионери. Сви припадници Војске Србије и њихове породице треба да знају да је ово систем и да ће систем бринути о њима – закључио је министар Вулин.

Према речима генерала Диковића, реч је о још једном потезу у оквиру свеобухватног приступа у подизању укупних оперативних способности Војске Србије.
 
– Осим наоружања и војне опреме које интензивно набављамо за потребе наше војске, што са страног тржишта, што из домаћег развоја, и ово је начин да нам људи буду задовољни и да употпунимо онај амбијент како би људи били спремни за извршавање сваког задатка и решавају своја егзистенцијална питања. То доприноси и бољем угледу Војске Србије у друштву – нагласио је начелник Генералштаба додајући да ако су људи задовољни, ако су добро обучени, онда се ни извршење било ког задатка не доводи у питање.
 
Међу онима којима су данас из Велике ратне сале Старог генералштаба понели кључеве од новог стана је и заставник Владимир Јеремић из Горњег Милановца.
 
– Стан сам чекао 18 година, а сада сам добио двособан стан и у њему ћу живети са својом породицом, супругом и троје деце. Задовољан сам станом који сам добио – нагласио је заставник Јеремић запослен у Центру за обуку везе и информатике у том граду.

Породица војног службеника Јована Босића, запосленог у Техничком опитном центру, на стан је чекала скоро три деценије.
 
– Добили смо предиван троипособан стан на Бежанијској коси, већ смо га погледали – нагласио је Босић додајући да се у њиховој петочланој породици новој адреси највише обрадовала супруга Драгана, која је задужена за уређење домаћинства.
 
Заставник прве класе у пензији Димитрије Стефановић је радио у Бјеловару а, како каже, данашњом свечаношћу уручења кључева и новим станом његовој породици је скинут терет ишчекивања када ће то питање бити решено.
 
– Добили смо стан у Миријеву, а чекали смо га 26 година. Задовољни смо станом и најзад ћемо моћи мало мирније да живимо – нагласио је Стефановић.

Биљана Миљић

Повезане вести