Генерали Диковић и Бартман посетили Основну школу „Светозар Марковић“ у Краљеву

Среда, 7.6.2017 | Државно партнерство са Охајом

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Марк Бартман, са делегацијом, обишли су манастир Жича и ОШ „Светозар Марковић“ у Краљеву

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Марк Бартман, са делегацијом, обишли су данас манастир Жича и Основну школу „Светозар Марковић“ у Краљеву, у којој је 2012. године, захваљујући средствима Европске команде Оружаних снага САД, реновирана фискултурна сала.

Реновирање сале, оштећене у земљотресу крајем 2010. године, заједнички су реализовали припадници Националне гарде Охаја и Војске Србије у оквиру пројекта „Хуманитарна асистенција“.

Делегација Националне гарде Охаја, у оквиру посете Републици Србији, данас је обишла и Центар АБХО у Крушевцу, а јуче су боравили у 98. ваздухопловној бригади у Краљеву.

Током посете Центру АБХО, гости из Охаја су упознати са инфраструктуром за обуку и најважнијим информацијама из делокруга рада овог Центра као регионалног и партнерског центра за образовање и обуку, а размотрене су и могућности сарадње у области АБХО у наредном периоду.

Повезане вести