Генерал Диковић посетио предузеће ППТ Наменска у Трстенику

Уторак, 24.7.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас са члановима свог проширеног колегијума Привредно друштво за производњу наменских производа ППТ Наменска из Трстеника.

Током посете трстеничкој фабрици, начелнику Генералштаба Војске Србије су представљени капацитети, пословни резултати и планови за даљи развој тог акционарског друштва, чија је претежна делатност производња оружја и муниције.

У наставку посете генерал Диковић је са генералном директорком ППТ Наменске Анђелком Атансковић обишао халу за производња компонената система, лабораторију за испитивање и погон за монтажу готових производа у Хали копнене војске и Халу ратног ваздухопловства и ПВО, која је недавно реновирана уз помоћ државе.

Фабрика у Трстенику представља, према речима генерала Диковића, врло добар пример предузећа које је сопственим знањем, ентузијазмом и капацитетима, уз помоћ државног руководства, изашло из тешкоћа и које данас послује са позитивним билансом и успешно се одржава на домаћем и светском тржишту.

– Имајући у виду значај развоја домаће индустрије, наша је срећа што у Србији постоји овако успешна фирма чије производе можемо користити, рекао је, између осталог, генерал Диковић.

У Трстенику је данас одржана седница проширеног колегијума начелника Генералштаба, на којој су, између осталог, разматрани и анализирани безбедносна ситуација у земљи и оперативне и функционалне способности Војске Србије.

Повезане вести