Завршена вежба „Српски штит 15“

Четвртак, 26.9.2019 | Обука

Тродневна вежба „Српски штит 15“, коју изводи пешадијска чета Треће бригаде копнене војске за учешће у мултинационалној операцији „УНИФИЛ“, завршена је данас у бази „Југ“ и на полигону „Боровац”.

Циљ вежбе, којом је руководио заменик команданта Треће бригаде копнене војске пуковник Драган Антић, је провера спремности јединица за учешће у мултинационалној операцији Уједињених нација „УНИФИЛ“ у Републици Либан.

На вежби и током припрема за упућивање у мултинационалну операцију пешадијска чета радила је у условима који их очекују и у мултинационалном окружењу у Либану, а ситуације на вежби су у потпуности прилагођене онима које их очекују на терену.

Током три дана увежбавани су организација рада на бази, патролирање, рад на сталном контролном пункту и осматрачкој станици, контрола масовних окупљања, поступци у случају наиласка на минско-експлозивне препреке, напад на патролу, напад на базу и остало.

Данашњој вежби присуствовао је и потпуковник Хуан Алберто Киос, командант Шпанског батаљона у оквиру мултинационалне бригаде у сектору „Исток“, у чијем ће саставу наша чета извршавати задатке у зони операције мисије „УНИФИЛ“.

Повезане вести