Народни посланици посетили базу Југ и Команду Копнене војске

Уторак, 15.1.2019 | Актуелности

Чланови одбора Народне скупштине за контролу служби безбедности и одбрану и унутрашње послове посетили су јуче, са замеником начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајором Петром Цветковићем, базу „Југ“ и Команду Копнене војске.

Народне посланике је у бази „Југ“ код Бујановца дочекао командант Четврте бригаде копнене војске бригадни генерал Слободан Стопа и представио им организацију, мисију, задатке и место и улогу јединице којом командује. Чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора за контролу служби безбедности су потом обишли смештајне и капацитете за обуку 41. пешадијског батаљона и Центра за обуку јединица за мултинационалне операције и разговарали с припадницима Војске Србије.

На крају посете, председник Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић уручио је бригадном генералу Слободану Стопи плакету Одбора за допринос и јачање сектора безбедности.

У наставку обиласка, чланови скупштинских одбора су посетили Команду Копнене војске у Нишу, где су разговарали с командантом тог оперативног састава Војске Србије генерал-потпуковником Милосавом Симовићем и обишли спомен-собу Копнене војске, у којој се налазе имена и презимена војника, полицајаца и грађана погинулих у ратним дејствима од 1804. године до данас.

Повезане вести