Уручене награде најуспешнијим кадетима

Петак, 13.9.2019 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручио је данас, на основу одлуке министра одбране Александра Вулина, пиштоље са посветом најуспешнијим кадетима по видовима и службама 139. и 140. класе Војне академије.

Пиштоље са посветом добили су први у рангу вида Копнене војске, рода пешадије, Марко Црногорац са просечном оценом 9,22, први у рангу вида Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства Јована Добријевић са просечном оценом 8,96 и први у рангу када је реч о службама Војске Србије, Иван Гајић из геодетске службе, са просечном оценом 9,31.

Генерал Мојсиловић честитао је кадетима на успешно завршеном школовању и резултатима које су остварили.

– Вашим залагањем, које је, верујем, било веома велико у претходне четири године, од данас сте закорачили на први степеник професионалне официрске каријере. Сигуран сам да вас очекује напоран рад у почетним официрским дужностима. Бити официр Војске Србије представља велику част и носи терет одговорности, ви ћете бити у јединици где ће све очи бити упрте управо у официра. Од вас се очекује да будете пример, да будете лидер и вођа својим војницима и подофицирима и зато морате бити стручни, доследни, професионални и часни у сваком погледу – рекао је генерал Мојисиловић, истичући оптимизам да ће припадници Војске Србије из године у годину имати боље услове за рад и виши стандард.

Свечаности у амфитеатру Центра за симулације на Војној академији присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић и начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић са члановима колегијума.

Повезане вести