Честитка поводом Дана Ратног ваздухопловства и ПВО

Среда, 23.12.2020 | Култура и традиција

ЧЕСТИТКА
ПРИПАДНИЦИМА РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА И ПРОТИВВАЗДУХОПЛОВНЕ ОДБРАНЕ, ПОВОДОМ 24. ДЕЦЕМБРА – ДАНА ВИДА


Припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар – Дан вида.

Давне 1912. године 24. децембра, војвода Радомир Путник је донео Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу. Састав Ваздухопловне команде чинили су Аеропланско и Балонско одељење, Водоничка централа  и Голубија пошта. Србија је била једна од петнаест земаља у свету која је имала војно ваздухопловство, а већ наредне године, једна међу првих пет земаља у свету која је ваздухопловство користила у борбеним дејствима.

Ова година ће бити упамћена по пандемији вируса COVID-19, током које су припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране били ангажовани у подршци здравственој заштити становништва, као и по успешно реализованој здруженој тактичкој вежби „Источни удар 2020“ и Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем „Садејство 2020“, на којима сте оправдали указано поверење.

Професионалним залагањем, одговорношћу и јачањем обучености припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране успешно јачате оперативну способност и углед Војске Србије у земљи и свету.

Честитам вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду успешно реализовати постављене задатке и јачати морал припадника вашег вида.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић

Повезане вести