Испраћај тима за заштиту бродова у операцију „Аталанта”

Петак, 4.8.2017 | Мултинационалне операције

Свечани испраћај за 12 припадника Војске Србије који ће се у наредним данима придружити међународним снагама у војној операцији поморских снага Европске уније у Сомалији – Аталанта, приређен је данас у касарни ,,Бањица 2”, у Београду.

Пожелевши срећан пут нашим мировњацима, бригадни генерал Илија Тодоров, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове, истакао је да је ово пети тим који Војска Србије у Сомалију, да су наоружани знањем и искуством претходних тимова и да је уверен да ће и овај тим да пронесе част и професионалност српског војника, као и претходни. 

Према речима пуковника Николе Дејановића, заступника начелника Центра за мировне операције, припадници Војске Србије ће у мисији Аталанта бити ангажовани као аутономни тим за заштиту бродова, чија је мисија заштита бродова организације Светски програм за храну и трговачких бродова у зони операције од напада пирата. 

Државна застава Републике Србије уручена је вођи нашег тима капетану корвете Игору Игњатовић, који је изразио уверење да ће тим достојно представљати Војску Србије, те да ће све задатке обављати крајње професионално и на начин достојан српског војника. 

У недељу ће припадници тима отпутовати у зону операције и наредна четири месеца биће ангажовани на заштити штићеног брода у водама Аденског залива и Индијског океана. 

Свечаном испраћају, уз чланове породица и пријатеље мировњака, присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Повезане вести