Генерал Диковић с командантом НАТО снага из Напуља

Среда, 31.1.2018 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић се састао с командантом Команде Здружених снага НАТО-а из Напуља адмиралом Џејмсом Фогом Трећим.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић се састао данас у Београду с командантом Команде Здружених снага НАТО-а из Напуља адмиралом Џејмсом Фогом Трећим, који борави у посети Министарству одбране и Војсци Србије.

Генерал Диковић и адмирал Фого су разговарали о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету и сарадњи Војске Србије са НАТО-ом, пре свега са Командом Здружених снага из Напуља, у чијој одговорности су и међународне снаге на Косову и Метохији.

Изражавајући задовољство одлуком адмирала Фога да посети Србију на самом почетку свог мандата, генерал Диковић је истакао да је Војска Србије задовољна војном сарадњом са Алијансом у оквиру Партнерства за мир и поновио опредељење наше земље да задржи статус војно неутралне државе.

Говорећи о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, генерал Диковић је оценио да Кфор представља важан фактор опште безбедности и стабилности и додао да сарадњу наше војске с међународним снагама на КиМ треба и даље унапређивати на темељима успостављног поверења, уважавања, међусобног разумевања и транспарентности.

Адмирал Фого је пре сусрета с генералом Диковићем посетио Министарство одбране, где је разговарао с министром Александром Вулином и обишао Малу ратну салу Старог генералштаба. Адмирал ће у току дана посетити Војну канцеларију НАТО-а за везу и Министарство спољних послова.

Повезане вести