„Грифони“ успешно извели обуку на преводници „Кајтасово“

Четвртак, 14.5.2020 | Обука
Припадници Батаљона за специјалне операције „Грифони“ из састава 72. бригаде за специјалне операције реализовали су, на каналу Дунав–Тиса–Дунав, обуку за извођење противтерористичких дејстава на објектима речног саобраћаја. Током вишедневних вежбовних активности, „Грифони“ су дејствовали на копну, води, под водом и у ваздушном простору.

Данашњем сегменту обуке на преводници „Кајтасово“ у близини Банатске Паланке присуствовао је министар одбране Александар Вулин, који је, том приликом, истакао да су припадници 72. бригаде за специјалне операције и током борбе са ковидом 19 показали своју вредност.
 
— Као што су се показали током борбе против ковида, на чему им искрено захваљујем, тако су показали и да се њихов повратак у касарне, у свакодневни живот, догодио веома брзо и без икаквих проблема. Они су већ сада почели са увежбавањем, са наставком свакодневног припремања и обучавања, и показују да 72. бригада за специјалне операције нема разлога да се стиди ниједне друге специјалне јединице на свету — истакао је министар одбране и додао да су опремљени најсавременијим наоружањем, најбољом и најновијом опремом, а да квалитет тих људи може да служи само на понос читавој Војсци Србије.
 
Десант ронилаца из ваздухоплова и чамаца на воду, затим десант применом технике за брзо спуштање из хеликоптера и извођење диверзије на објекте речног саобраћаја, као и евакуација воденим путем, активности су које су приказане током данашњег обуке.

Повезане вести