Обилазак 63. падобранске бригаде

Петак, 10.7.2020 | Из јединица
Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике 63. падобранске бригаде на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу.

Током обиласка, приказана су три сегмента обуке професионалног састава и војника на служењу војног рока мартовске генерације — за специјалност састављач падобрана, затим заједничка и основна падобранска обука, те падобрански скокови. Падобранци су извели више скокова са прелетом је и сви су показали завидан ниво стечених знања и вештина.

Према речима министра Вулина, припадници 63. падобранске бригаде, у склопу својих редовних активности и обуке, данас су извели један од најзахтевнијих скокова са висине више од 4.000 метара.

— Успешно су се приземљили у задату падобранску просторију и показали да су са успехом завршили овај сегмент падобранске обуке. Сви припадници 63. падобранске бригаде непрекидно се обучавају, то им је омогућено јер имају довољно летелица које могу да користе, имају најсавременију опрему, најсавременије и најмодерније падобране који постоје на тржишту. Све што може да се плати мало је и није скупо када видите на који начин се користе и колико су наши људи обучени, спремни и способни да изврше баш сваки задатак који се поставља пред њих. Сви припадници 63. падобранске бригаде се свакодневно обучавају и увек су спремни да испуне сваки задатак — нагласио је министар одбране.

На крају обиласка, командант 63. падобранске бригаде пуковник Ненад Зонић уручио је министру одбране црвену беретку, традиционални поклон падобранаца. 

Повезане вести