Вежба расељавања ратне и материјалне резерве пешадијског батаљона

Среда, 24.10.2018 | Обука

У касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу данас је изведена вежба „Расељавање ратне и материјалне резерве пешадијског батаљона“.

Вежби су присуствовали командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, команданти јединица Команде за обуку и органи за логистику свих јединица Команде за обуку.

Том приликом, генерал Петровић нагласио је да је циљ вежбе сагледавање могућности расељавања покретних ствари једног пешадијског батаљона планираним снагама и средствима у реалном времену.

Реч је о вежби кључних елемената јединице, на којој је приказан  рад команде бригаде и потчињених састава у току расељавања покретних ствари пешадијског магацина што значи да су практично проигране различите ситуације до којих може доћи. Такође, извршено је и практично мерење времена потребног за ту активност.

Након вежбе, која је према оценама надлежних успешно реализована, следи анализа, те ће се на основу стечених искустава дефинисати  критеријуми и норме непходне за једнообразну израду докумената. 

Повезане вести