Заједничка седница колегијума министра одбране и начелника Генералштаба

Уторак, 16.10.2018 | Актуелности

Заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, који је први пут предводио новопостављени начелник генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, одржана је данас у Војној установи Моровић.

Заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, који је први пут предводио новопостављени начелник генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, одржана је данас у Војној установи Моровић. Седницом је руководио министар одбране Александар Вулин.

Уз редовно реферисање о кључним активностима и стању у систему одбране, у фокусу данашње седнице било је упознавање министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије са припремама за предстојећу вежбу, која ће бити изведена на четири локације широм Србије, са великим бројем учесника и средстава.

На данашњој заједничкој седници Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, разматране су будуће организационе промене у Војсци Србије, као и безбедносна ситуација и безбедносни изазови у земљи и региону.

Посебно је анализирана борбена готовост Војске Србије као и спровођење наређења Врховног команданта Александра Вучића на подизању нивоа обучености и опремљености припадника Војске Србије и мера за подизање стандарда припадника Војске Србије.

Повезане вести