Такмичење у војним вештинама ПВО јединица малог домета

Понедељак, 2.7.2018 | Обука

На аеродрому Батајница је прошле недеље одржано такмичење артиљеријско-ракетних јединица Војске Србије за противваздухопловна дејства на противавионском топу 40 мм бофорс.

У оквиру тренажних и контролно-тренажних гађања артиљеријско-ракетних јединица Војске Србије за противваздухопловна дејства малог домета, протекле недеље је на аеродрому Батајница одржано такмичење у колективним војним вештинама на противавионском топу 40 мм бофорс.

Такмичила су се по два најбоља топовска одељења 40 мм бофорс из састава Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО, под будним оком судија и уз подршку свих осталих артиљеријско-ракетних дивизиона за противваздухопловна дејства (ард ПВД) Војске Србије.

Најуспешнији су били припадници Првог одељења Копнене војске, из састава 25. ард ПВД, друго место је изборило Прво одељење РВ и ПВО, из састава 98. ард ПВД, док је треће место припало Другом одељењу РВ и ПВО, из састава 177. ард ПВД. Командирима одељења је пехаре уручио заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Сава Миленковић.

Припаднике артиљеријско-ракетних јединица за ПВД малог домета следеће недеље очекује бојево гађање циљева у ваздуху на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Повезане вести