Пријем у Генералштабу поводом војних празника

Петак, 27.10.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегације рода оклопних јединица, ветеринарске и метеоролошке и навигацијске службе поводом предстојећих војних празника.

Делегацију оклопних јединица предводио је командант Друге бригаде копнене војске пуковник Жељко Кузмановић, вођа делегације ветеринарске службе био је пуковник Радивоје Анђелковић из Управе за војно здравство, а делегацију метеоролошке и навигацијске службе – заставник Радослав Видовић из Команде Ратног ваздухопловства и ПВО.

Дан оклопних јединица обележава се у знак сећања на 31. октобар 1941. године када је устанички вод од два тенка први пут дејствовао у току борбе за ослобођење Краљева.

Дан ветеринарске службе обележава се 1. новембра у знак сећања на исти датум 1851. године када је Указом кнеза Александра постављен први начелник ветеринарске службе.

Дан метеоролошке и навигацијске службе обележава се 1. новембра у знак сећања на дан када је 1923. године основана метеоролошка секција Прве ваздухопловне команде. 

Повезане вести