Честитке председника, министра и начелника Генералштаба поводом Дана Војске Србије

Недеља, 22.4.2018 | Култура и традиција

Председник Републике Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генераштаба генерал Љубиша Диковић упутили су честитке припадницима Војске Србије поводом 23. априла – Дана ВС.

Честитка председника Републике Србије поводом Дана Војске Србије


Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

Припадници Војске Србије у овој години су реализовали бројне постављене задатке, постигли запажене резултате у обуци и оспособљавању и успели да одрже захтевани ниво оперативне способности Војске Србије, настављајући вишевековну традицију српске војске, у години обележавања, за српски народ и Војску, историјски значајних јубилеја – стогодишњице победе у Првом светском рату, пробоја Солунског фронта и присаједињења Срема, Баната и Бачке Србији.

Други српски устанак у Такову, чије се подизање обележава као Дан Војске Србије, а нарочито његове тековине, заузимају посебно место у нашој националној историји и представљају трајан извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци. Стварање и изградња модерне српске државе и Војске добија своју потврду у очувању традиционалних вредности, али и у прихватању и усвајању нових културолошких тековина.

Припадници Војске Србије дају висок допринос напретку наше отаџбине и свих наших грађана, пружајући пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилности региона, као и пуног укључења наше државе у европске интеграције.

Драги војници, подофицири и официри, ваш посао у нашој земљи је најважнији, најтежи, али и најлепши и најсветији. Ваша обавеза је да чувате слободу и независност Србије. Уверен да ћете ове задатке обавити, честитам вам највећи војни празник.

Честитка министрa одбране поводом Дана Војске Србије


Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

Овај датум је од изузетног значаја у очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века. Изабран је да се прославља као највећи војни празник у знак сећања на Таковски устанак.

Професионалним извршавањем наменских задатака Војска Србије постигла је запажене резултате на изградњи, развоју, обуци и оспособљавању наших јединица уважавајући традиционалне и имплементирајући новостворене вредности.

Честитајући вам празник и уверен да ћете и убудуће професионално извршавати постављене задатке и испуњавати обавезе које вам предстоје, искрено вам желим да и даље будете активан чинилац безбедности у земљи и региону, који ће Републику Србију водити ка просперитету и бољој будућности.

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војске Србије


Поводом 23. априла – Дана Војске Србије, припадницима Војске Србије упућујем срдачне честитке.

Војска Србије проставља свој празник на дан подизања Другог српског устанка 1815. године, а уједно и дан покретања низа значајних активности за стварање српске државности у којима је српска војска имала незаменљиву и одлучујућу улогу.

У протеклом периоду сте успешно одржали захтевани ниво оперативних способности и успели да задржите морал на веома високом нивоу.

Војска Србије данас представља фактор стабилности у региону, доприноси развоју сарадње и изградњи партнерских односа са страним армијама. Захваљујући учешћу у мултинационалним операцијама и спремности за пружање подршке цивилном становништву у ванредним ситуацијама, Војска Србије ужива велики углед у земљи и свету.

Сигуран сам да ћете и у рестриктивним условима бити спремни да квалитетно и одговорно извршавате постављене задатке, дајући пун допринос изградњи савремене Војске, која ће као и до сада, бити институција од великог поверења грађана Србије.

Честитам вам празник у уверењу да ће вам у наредном периоду императив бити постизање још бољих резултата.

Повезане вести