Припадници Војске Србије и данас у право време и на правом месту

Понедељак, 19.6.2017 | Актуелности

Током обављања својих редовних дужности и обавеза, припадници Војске Србије још једном су показали да су увек уз свој народ и да на њихову помоћ могу да рачунају кад год им затреба.

Припадници Заједничких снага Војске и Полиције, ангажовани на обезбеђењу дела државне границе, пронашли су двоје деце старости 16 и 9 година, из села Драговита код Поганова – у општини Димитровград, која су се синоћ у вечерњим сатима изгубила чувајући стоку.

Нестанак деце пријавио је отац на једном од пунктова Заједничких снага. Хитром реакцијом команде и припадника Заједничких снага, веома брзо отпочела је потрага за децом, која су након целоноћне потраге, јутрос око 10 сати пронађена на путу за село Петачинце.

Припадници Заједничких снага Војске и Полиције, одвели су децу до Здравственог центра у Димитровграду, где ће им бити утврђено здравствено стање.

-  Припадници Заједничких снага Војске и Полиције извршавају своје задатке обезбеђења државне границе, спречавања илегалних прелазака границе и покушаја кријумчарења људи. Овај пут, као и много пута раније изашли смо у сусрет захтевима локалних мештана и успели да пронађемо децу која су се изгубила. Брига о становништву ће и убудуће бити један од најважнијих задатака за све војнике и полицајце ангажоване на овом задатку – рекао је командант Заједничких снага, пуковник Владета Балтић.

Такође, током радова припадника 1. понтонирског батаљона Речне флотиле на склапању понтонског моста преко реке Дунав, до плаже Лидо у Земуну, налетео је алуминијумски чамац у приватном власништву захваћен ватром.

- Припадници 1. понтонирског батаљона видели су како из запаљеног чамца искаче старији човек и одмах су допливали до њега и извукли га на обалу плаже Лидо. Тамо му је наша докторка указала прву помоћ, рекао је командант 1. понтонирског батаљона Речне флотиле потпуковник Синиша Маринковић.

Он је додао да је постављени понтонски мост практично зауставио запаљени чамац у покрету и спречио могућу већу катастрофу јер је запаљена буктиња претила да запали чамце у марини у Земуну.

- Ватрогасци су стигли на место догађаја и успели су да угасе пожар. На срећу, понтонски мост није много оштећен, настала су само мања оштећења од ватре, али ми настављамо да радимо по плану док не спојимо Велико ратно острво са левом обалом Дунава, поручио је потпуковник Маринковић. 

Повезане вести