Завршен инспекцијски надзор дела снага за хитно реаговање

Четвртак, 9.3.2017 | Обука

Провера оперативних способности дела јединица Војске Србије за хитно реаговање која је почела знаком за узбуну у Оперативном центру ВС пре три дана, завршена је ноћас на више локација широм Србије.

Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је синоћ део снага на Самосталном аутоматизованом стрелишту „Међа“ крај Бојника.
 
- Ванредном инспекцијом дела снага за хитно реаговање обухваћен je део снага из Специјалне бригаде и Војне полиције. Инспекцијски надзор је вршен на више локација у Србији и вечерас сам се овде лично уверио, након дневног и ноћног бојевог гађања, да су јединице у потпуности припремљене за све задатке – констатовао је министар Ђорђевић.
 
У Војсци Србије, нагласио је министар одбране, спроводе се редовни и ванредни инспекцијски надзори, а овако комплексан вид провере снага извршен је први пут након више деценија.

- На различитим локацијама, у исто време, провераване су способности више јединица у саставу снага за хитно реаговање. Са оваквом праксом наставићемо и убудуће, јер се показало да се на овај начин подижу оперативне способности Војске Србије – истакао је министар Ђорђевић.
 
Провера способности дела снага за хитно реаговање завршена је синоћ извођењем дневно ноћних бојевих гађања на стрелиштима и полигонима у близина Бојника, Ваљева и Вршца.

У Инспекторату одбране, данас je извршена и анализа ванредног инспекцијског надзора којом је руководио директор Инспектората одбране генерал-мајор Горан Радовановић. Генерал Радовановић је констатовао да су снаге за хитно реаговање у потпуности одговориле свим захтевима инспектора и показале завидан ниво оспособљености за извршење сложених задатака.

Повезане вести