Годишњице...

Годишњице смрти Мишића, Бојовића и Штурма

20.01.2018 | Активности НГШ Полагањем венаца и цвећа данас су на Новом гробљу у Београду обележене годишњице смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића и армијског генерала Павла Јуришића Штурма.
Генерација...

Генерација Живојина Мишића изборила право за нас да одлучујемо сами о себи

15.07.2017 | Култура и традиција Министар одбране Александар Вулин отварајући манифестацију „Мишићеви дани“ у Мионици рекао је да је генерација Живојина Мишића за нас изборила право да одлучујемо сами о себи.
Обележена...

Обележена годишњица смрти српских војсковођа

20.01.2017 | Култура и традиција Полагањем венаца на гробове војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, и армијског генерала Павла Јуришића Штурма данас је обележена годишњице смрти хероја Првог светског рата.
Венци на...

Венци на гробове војсковођа

20.01.2016 | Култура и традиција Уз државне и војне почасти данас су полагањем венаца на Новом гробљу обележене годишњице смрти војводе Живојина Мишића, армијског генерала Павла Јуришића-Штурма као и војводе Петра Бојовића.
Делегација...

Делегација МО и ВС положила венац на споменик војводи Мишићу

20.07.2014 | Цивилно-војна сарадња Поводом обележавања стогодишњице Великог рата и победе у Колубарској бици, делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је венац на споменик војводи Живојину Мишићу у Мионици, која рођендан славног српског војсковође обележава као Дан општине.
Генерал...

Генерал Диковић одао почаст српским војсковођама

20.01.2014 | Актуелности Полагањем венаца, данас је на Новом гробљу у Београду, делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, одала почаст славним српским војводама Живојину Мишићу и Петру Бојовићу и армијском генералу Павлу Јуришићу Штурму поводом годишњицa њихове смрти.
Обележене...

Обележене годишњице смрти војвода Мишића и Бојовића и генерала Штурма

20.01.2009 | Култура и традиција Поводом обележавања годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, као и армијског генерала Павла Јуришића Штурма, данас су положени венци на њихове гробове на Новом гробљу у Београду.