Прослављени...

Прослављени празници Центра за обуку КоВ и Команде за развој Банатске бригаде

19.11.2018 | Актуелности У пожаревачкој касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ и зрењанинској „НХ Светозар Марковић Тоза“ у петак су одржане свечанoсти поводом 16. новембра – Дана Центра за обуку копнене војске и 17. новембра – Дана Команде за развој Банатске бригаде.
Вежба...

Вежба расељавања ратне и материјалне резерве пешадијског батаљона

24.10.2018 | Обука У касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу данас је изведена вежба „Расељавање ратне и материјалне резерве пешадијског батаљона“.
Годишњице...

Годишњице смрти Мишића, Бојовића и Штурма

20.01.2018 | Активности НГШ Полагањем венаца и цвећа данас су на Новом гробљу у Београду обележене годишњице смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића и армијског генерала Павла Јуришића Штурма.
Обележена...

Обележена годишњица смрти српских војсковођа

20.01.2017 | Култура и традиција Полагањем венаца на гробове војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, и армијског генерала Павла Јуришића Штурма данас је обележена годишњице смрти хероја Првог светског рата.
Венци на...

Венци на гробове војсковођа

20.01.2016 | Култура и традиција Уз државне и војне почасти данас су полагањем венаца на Новом гробљу обележене годишњице смрти војводе Живојина Мишића, армијског генерала Павла Јуришића-Штурма као и војводе Петра Бојовића.
Генерал...

Генерал Диковић одао почаст српским војсковођама

20.01.2014 | Актуелности Полагањем венаца, данас је на Новом гробљу у Београду, делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, одала почаст славним српским војводама Живојину Мишићу и Петру Бојовићу и армијском генералу Павлу Јуришићу Штурму поводом годишњицa њихове смрти.
Обележене...

Обележене годишњице смрти војвода Мишића и Бојовића и генерала Штурма

20.01.2009 | Култура и традиција Поводом обележавања годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, као и армијског генерала Павла Јуришића Штурма, данас су положени венци на њихове гробове на Новом гробљу у Београду.