Век...

Век победника 1918-2018: вежба на полигону Пештер

10.11.2018 | Обука На привременом полигону „Пештер“ вежбу „Борбена група на маршу са преласком у напад“ извела је Друга бригада Копнене војске, у садејству са Четвртом бригадом Копнене војске и јединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.
Заједничко...

Заједничко увежбавање Прве бригаде и Речне флотиле

27.04.2018 | Обука Припадници Прве бригаде копнене војске и Речне флотиле извели су јуче у Шапцу, на Сави, заједничко увежбавање у успостављању и одржавању скелског места преласка и нападу тактичке групе са насилним преласком реке.
Поносни на...

Поносни на наш оклоп

31.10.2017 | Актуелности Поводом Дана оклопних јединица министар одбране Александар Вулин обишао је данас јединице Друге бригаде копнене војске размештене у касарни ''Јован Курсула'' у Краљеву.
Тактичка...

Тактичка вежба са бојевим гађањем 15. тенковског батаљона

10.03.2017 | Обука Припадници 15. тенковског батаљона Прве бригаде КоВ јуче су, на полигону „Пасуљанске ливаде“, завршили тактичку вежбу са бојевим гађањем по теми „Тенковска чета на маршу са преласком у напад“.
Прво...

Прво гађање на минијатурном стрелишту оклопних јединица

25.04.2014 | Обука Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовао је данас првом показном гађању из тенковског наоружања на обновљеном минијатурном стрелишту оклопних јединица „Бубањ поток“, које је после више од две деценије поново у функцији.
Специјалистичка...

Специјалистичка обука нишанџија на Пасуљанским ливадама

21.11.2008 | Обука Војници септембарске генерације из Центра за обуку Копнене војске у Пожаревцу, извели су, на интервидовском полигону Пасуљанске ливаде, завршно гађање из тенка М-84. Нишанџије су извршиле бојна гађања из покрета, са различитим циљевима, даљинама и наоружањем.