ВОЈСКА СРБИЈЕ

Нове смене...

Нове смене припадника ВС у операцијама Европске уније

12.07.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима Војске Србије који ће од овог месеца бити ангажовани у операцијама Европске уније у Сомалији и Малију.
Отворен...

Отворен курс о заштити цивила у мировним операцијама

23.04.2018 | Обука У Центру за мировне операције у Београду данас је почео петодневни курс о заштити цивила у мировним операцијама на оперативном нивоу (United Nations Protection of Civilians Course – Operational level).
Примопредаја...

Примопредаја дужности команданта сектора Запад у мисији УН у Централноафричкој Републици

24.08.2017 | Мултинационалне операције Пуковник др Миливоје Пајовић који је тренутно ангажован у мисији УН у Централноафричкој Републици (MINUSCA), у наредном периоду вршиће дужност команданта сектора Запад до постављења новог команданта.
Официр...

Официр Војске Србије на новој дужности у MINUSCA

09.03.2017 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић примио је данас пуковника Миливоја Пајовића, који ће наредних годину дана бити ангажован у мировној операцији УН у Централноафричкој Републици.
Дочек...

Дочек наших мировњака из Централноафричке Републике

25.01.2017 | Мултинационалне операције Припадници четвртог контингента Војске Србије који су претходних шест месеци ангажовани на медицинском збрињавању особља у мисији УН у Централноафричкој Републици (MINUSCA) стигли су синоћ у Београд.
Генерал...

Генерал Драганић са мировњацима који одлазе у мисије ЕУ

29.12.2016 | Мултинационалне операције Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић разговарао је данас са штабним официром и члановима медицинског тима који ускоро одлазе у мировне операције Европске уније.
Војска...

Војска Србије у новој мисији Европске уније

15.12.2016 | Мултинационалне операције Војска Србије данас започиње учешће у Мисији Европске уније за обуку војних и безбедносних снага Централноафричке Републике (EUTM RCA), упућивањем медицинског тима нивоа 1 и тима за хитну медицинску помоћ.
Завршен...

Завршен деветодневни Курс родне равноправности

15.12.2016 | Обука Државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић вечерас је у Центру за мировне операције затворио Курс за обуку инструктора из области родне равноправности.
Испраћај...

Испраћај контингента Војске Србије у мисију у Либану

07.12.2016 | Мултинационалне операције Свечани испраћај вода за заштиту снага у мировну операцију Уједињених нација у Либану одржан је данас у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.
Завршен...

Завршен Курс за штабне официре УН

02.12.2016 | Мултинационалне операције У Центру за мировне операције данас је затворен Курс за штабне официре Уједињених нација, који је похађало 26 слушалаца – 22 официра Војске Србије, и по два припадника Министарства унутрашњих послова Србије и Оружаних снага Мађарске.