Министар...

Министар Вулин и генерал Мојсиловић обишли јединице у Копненој зони безбедности

12.12.2018 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба ВС генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су данас припаднике 37. механизованог батаљона Треће бригаде КоВ у Куршумлији и припаднике Војске Србије на бази „Велики трн“.
Припадници...

Припадници Војске Србије показали високу спремност на вежби у Русији

18.08.2018 | Међународна сарадња Припадници 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске успешно су извели тактичку вежбу са бојним гађањем на полигону Луга у Руској Федерацији.
Успешна...

Успешна гађања на полигону Луга код Санкт Петербурга

16.08.2018 | Међународна сарадња Припадници 37. механизованог батаљона Треће бригаде копнене војске већ неколико дана интензивно увежбавају тактичке радње и изводе гађања на вежби Западног војног округа Оружаних снага Руске Федерације на полигону Луга код Санкт Петербурга.
Дан Треће...

Дан Треће бригаде копнене војске

06.10.2017 | Активности НГШ У касарни „Књаз Михаило” у Нишу данас је свечаним постројавањем и дефилеом команде и јединица обележен Дан Треће бригаде копнене војске.
Припадници...

Припадници Копнене војске на вежби у Русији

10.08.2017 | Међународна сарадња Припадници 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске учествују на тактичкој вежби са бојним гађањем Западног војног округа у Руској Федерацији.
Припадници...

Припадници Копнене војске на вежби у Русији

06.08.2017 | Обука Припадници 37. механизованог батаљона, који ће до 11. августа учествовати на тактичкој вежби са бојевим гађањем Западног војног округа Оружаних снага Руске Федерације, отпутовали су ноћас у Русију.
У Игришту...

У Игришту откривен Споменик „Топличком Гвозденом пуку“

01.10.2016 | Култура и традиција У куршумлијском селу Игриште, данас је откривен споменик посвећен „Гвозденом пуку”. Споменик су открили командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, председник општине Куршумлија Радољуб Видић и један од иницијатора подизања споменика Раде Петровић.
Стационарно...

Стационарно логоровање јединица Треће бригаде

23.07.2014 | Обука Јединице Треће бригаде Копнене војске завршиле су јуче тринаестодневно стационарно логоровање на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“. Након вишемесечног увежбавања у касарнама и на полигонима за обуку у Зајечару, Нишу и Куршумлији, око 600 припадника 31. пешадијског, 36. тенковског и 37. механизованог батаљона извели су тактичке вежбе.
Гађањa...

Гађањa оклопних јединица Tреће бригаде

15.05.2014 | Обука Припадници 36. тенковског батаљона из Ниша и 37. механизованог батаљона из Куршумлије, из састава Треће бригаде Копнене војске, извели су од 10. до 14. маја програмска гађања из наоружања рода оклопних јединица. Гађања из тенкова М-84 и борбених возила пешадије М-80 на тенковском стрелишту „Орешац“ припадници ових јединица искоростили су као припрему за интензивни период обучавања који их очекује.