Уручење...

Уручење одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије

19.04.2018 | Актуелности У оквиру прославе Дана Војске Србије – 23. априла, данас су у Дому Гарде на Топчидеру припадницима МО и ВС уручена одликовања из надлежности председника и врховног команданта Републике Србије.
Министар...

Министар Вулин положио венац на Споменик незнаном јунаку

15.02.2018 | Култура и традиција Поводом Дана државности, министар одбране Александар Вулин, као изасланик председника Републике Србије, положио је данас венац код Споменика незнаном јунаку на Авали.
Централна...

Централна свечаност поводом обележавања Дана државности

15.02.2018 | Култура и традиција Централна државна церемонија прославе Сретења – Дана државности Србије одржана је данас у Меморијалном комплексу у Орашцу.
Почасна...

Почасна артиљеријска паљба поводом Дана државности

14.02.2018 | Култура и традиција Поводом обележавања 15. фебруара – Дана државности Републике Србије, данас су на Београдској, Нишкој и Петроварадинској тврђави извршене почасне артиљеријске паљбе.
Уручена...

Уручена одликовања поводом Дана државности и Дана Војске Србије

20.04.2017 | Актуелности Државна одличја, додељена припадницима Министарства одбране и Војске Србије поводом Дана државности и Дана Војске Србије, данас је у Дому Гарде уручио изасланик председника Републике Милорад Симић.
Обележен...

Обележен Дан државности

15.02.2017 | Култура и традиција Србија данас низом манифестација обележава Дан државности, као подсећање на Сретење 1804. године, када је почело ослобађање од Турске, и исти датум 1835., када је донет први модерни устав Србије.
Свечани...

Свечани пријем поводом Дана државности

15.02.2017 | Култура и традиција Поводом Дана државности Србије, председник Републике Србије Томислав Николић, вечерас је приредио свечани пријем у згради Председништва на Андрићевом венцу у Београду.
Почасна...

Почасна паљба на Калемегдану поводом Дана државности

14.02.2017 | Култура и традиција Поводом обележавања Дана државности Србије, Гардa Војске Србије извела је данас, у 16 часова, са Савске терасе Калемегдана, почасну артиљеријску паљбу са 10 плотуна из шест артиљеријских оруђа.
Председник...

Председник Републике положио венац на Споменик незнаном јунаку

15.02.2016 | Култура и традиција Поводом Дана државности – 15. фебруара, председник Републике Србије Томислав Николић положио је данас венaц на Споменик незнаном јунаку на Авали.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана државности

14.02.2016 | Култура и традиција Поводом обележавања 15. фебруара – Дана државности Републике Србије, данас је на Савској тераси на Калемегдану извршена почасна паљба са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа.