ВОЈСКА СРБИЈЕ

Осавремењена...

Осавремењена Речна флотила на вежби Видра 2018

13.05.2018 | Обука Министар одбране Александар Вулин обишао је данас, у раним јутарњим часовима, припаднике Војске Србије који изводе тактичку вежбу са бојевим гађањем „Видра 2018“ у Тарашу, надомак Зрењанина.
Заједничко...

Заједничко увежбавање Прве бригаде и Речне флотиле

27.04.2018 | Обука Припадници Прве бригаде копнене војске и Речне флотиле извели су јуче у Шапцу, на Сави, заједничко увежбавање у успостављању и одржавању скелског места преласка и нападу тактичке групе са насилним преласком реке.
Обележена...

Обележена годишњица потонућа брода Драва

12.04.2018 | Култура и традиција Припадници Речне флотиле обележили су данас седамдесет седму годишњицу херојског отпора фашистичком агресору и потонућа брода Југословенске краљевске морнарице Драва са целокупном посадом.
Обележен...

Обележен Дан речних јединица и Дан Речне флотиле

04.08.2017 | Култура и традиција Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас прослави Дана речних јединица и Дана Речне флотиле у Новом Саду, на Дунаву, на Кеју жртава рације.
Пријем...

Пријем делегације рода речних јединица

02.08.2017 | Активности НГШ У сусрет Дану речних јединица, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегацију тог рода.
Тактичка...

Тактичка вежба Речне флотиле са бојним гађањем „Ечка 2017“

18.05.2017 | Обука Припадници Речне флотиле данас су у раним јутарњим часовима на привременом артиљеријском полигону „Тител“ извели тактичку вежбу са бојним гађањем под називом „Ечка 2017“.
Обновљена...

Обновљена традиција официрског бала у Новом Саду

24.02.2017 | Култура и традиција У Дому ВС у Новом Саду, синоћ је одржан официрски бал који су организовали Команда Копнене војске, Прва бригада и Речна флотила, чиме је обновљена традиција одржавања ове манифестације у том граду.
Припадници...

Припадници Речне флотиле на вежби „Гвоздени мачак“ у Мађарској

16.09.2016 | Обука Припадници Речне флотиле од 11. септембра се налазе у Будимпешти где заједно са колегама из Оружаних снага Мађарске изводе вежбу „Гвоздени мачак 2016“.
Обележена...

Обележена годишњица потонућа брода „Драва“

13.04.2016 | Култура и традиција Припадници Речне флотиле јуче су обележили 75. годишњицу херојског отпора фашистичком агресору и потонућа брода Југословенске краљевске морнарице „Драва“ с целокупном посадом и командантом поручником бојног брода прве класе Александром Берићем.