ВОЈСКА СРБИЈЕ

Генерал...

Генерал Диковић примио војну футсал репрезентацију

14.05.2018 | Спорт у Војсци Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду војну репрезентацију Србије у футсалу, која је на 10. CISM футсал купу за мир у Црној Гори освојила прво место и златну медаљу.
Успех...

Успех спортиста Војске Србије на Београдском маратону

21.04.2018 | Спорт у Војсци У такмичарском делу 31. Београдског маратона наступило је 190 припадника Министарства одбране и Војске Србије, а најуспешнији у домаћој конкуренцији били су потпуковник Ненад Милосављевић и поручник Невена Јовановић.
Наставак...

Наставак снимања серијe „Војна академија“

10.04.2018 | Актуелности Министар одбране, начелник Генералштаба и генерални директор РТС-а присуствовали су данас снимању прве епизоде четврте сезоне серије Војна академија у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду.
Војни...

Војни спортисти најуспешнији на 25. Новосадском полумаратону

26.03.2018 | Спорт у Војсци На 25. Новосадском полумаратону припадници Министарства одбране и Војске Србије су, у конкуренцији од више од 1000 такмичара из 24 земље, остварили велики успех.
Положене...

Положене војничке заклетве

23.03.2018 | Актуелности Војници на добровољном служењу војног рока и слушаоци класе резервних официра Војне академије положили су данас заклетву у касарнама у Лесковцу и Ваљеву.
Честитка...

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војне академије

16.03.2018 | Активности НГШ Поводом 18. марта – Дана Војне академије, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честиттку припадницима ове високо-образовне установе.
Осми март...

Осми март обележен у Министарству одбране и Војсци Србије

08.03.2018 | Актуелности У командама и јединицама Војске Србије данас је пригодним свечаностима обележен 8. март – Mеђународни дан жена.
Војна...

Војна гимназија на понос Београда и Србије

12.02.2018 | Актуелности Председница Владе Ана Брнабић је обишла данас интернат Војне гимназије, где почињу радови на реновирању соба, заједничких просторија, тоалета, читаонице и библиотеке.
Нова...

Нова постављења у Министарству одбране и Војсци Србије

02.02.2018 | Актуелности Председник Републике и врховни командант Александар Вучић, донео је указе о постављењима на нове дужности, заступањима и престанку професионалне војне службе.
Награде...

Награде пливачима за часни крст

21.01.2018 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић су током обиласка Војне академије уручили признања кадетима који су пливали за часни крст.