Вежба Век...

Вежба Век победника 1918-2018: припреме Специјалне бригаде и војне полиције на полигону Међа

07.11.2018 | Обука Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милан Мојсиловић присуствовали су данас проби припремљености за вежбу „Век победника 1918-2018“ на полигону „Међа“ код Лесковца.
Вежба...

Вежба специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Републике Грчке

31.05.2017 | Обука У касарни „Аеродром“ у Нишу и на стрелишту „Међа“, од 21. до 31. маја, изведена је вежба специјалних јединица Војске Србије и оружаних снага Републике Грчке „Фалкон 17“.
Завршен...

Завршен инспекцијски надзор дела снага за хитно реаговање

09.03.2017 | Обука Провера оперативних способности дела јединица Војске Србије за хитно реаговање која је почела знаком за узбуну у Оперативном центру ВС пре три дана, завршена је ноћас на више локација широм Србије.
Министар...

Министар одбране у посети јединицама Копнене војске

23.06.2014 | Актуелности Министар одбране Братислав Гашић, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, команданта Копнене војске генерал-потпуковника Александра Живковића и градоначелника Лесковца Горана Цветановића, обишао је данас припаднике Копнене војске који се на самосталном аутоматизованом стрелишту „Међа“ припремају за Тенковски биатлон у Русији.
Интензивне...

Интензивне припреме за Тенковски биатлон у Русији

06.06.2014 | Обука На полигону „Међа“ код Ниша већ више од две недеље трају интензивне припреме тенкиста Војске Србије који ће од половине јула до половине августа учествовати на „Тенковском биатлону“ у Руској федерацији. То такмичење, према замисли организатора, треба да постане незванично светско првенство.
ЗАЈЕДНИЧКА...

ЗАЈЕДНИЧКА ВЕЖБА СПЕЦИЈАЛНИХ ЈЕДИНИЦА СРБИЈЕ И ТУРСКЕ

10.10.2008 | Обука На полигону “Међа” данас је одржана заједничка вежба специјалних јединица Војске Србије и ОС Турске на тему Дејство противтерористичких тимова у урбаној средини.
ДРУГИ ДАН...

ДРУГИ ДАН СПОРТСКОГ ПРВЕНСТВА ВОЈСКЕ СРБИЈE

28.06.2008 | Спорт у Војсци Другог дана Спортског првенства Војске Србије одржана су такмичења у стрељаштву, оријентирингу, војном вишебоју, атлетици, одбојци, малом фудбалу и џудоу.
ПРВИ ДАН...

ПРВИ ДАН СПОРТСКОГ ПРВЕНСТВА ВОЈСКЕ СРБИЈE

27.06.2008 | Спорт у Војсци Првог дана спортског првенства Војске Србије одржана су такмичења у малом фудбалу, одбојци и војном вишебоју.
ОТВОРЕНО...

ОТВОРЕНО СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ВОЈСКЕ СРБИЈE

26.06.2008 | Спорт у Војсци Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош отворио је, у касарни „Књаз Михајло“ у Нишу, спортско првенство Војске Србије. На првенству, које ће трајати до недеље 29. јуна, учествују екипе Војне академије, Генералштаба ВС, Копнене војске, В и ПВО и Команде за обуку.