ВОЈСКА СРБИЈЕ

Почела 12....

Почела 12. Конференција начелника генералштабова

23.05.2018 | Међународна сарадња Министар одбране Александар Вулин, у својству изасланика председника и врховног команданта Александра Вучића, отворио је данас 12. Конференцију начелника генералштабова балканских земаља, која се одржава у хотелу „Краун плаза“ у Београду.
Плакете за...

Плакете за најбоље на првом међународном такмичењу војних возача

18.05.2018 | Међународна сарадња Свечаном церемонијом и доделом признања за најбоље учеснике данас је, у краљевачкој касарни „Рибница“, завршено прво међународно такмичење војних возача.
Прво...

Прво међународно такмичење војних возача

17.05.2018 | Међународна сарадња На аутодрому „Берановац“ код Краљева данас је завршено прво Међународно такмичење војних возача, на коме је учествовало девет екипа из Србије, Русије, Босне и Херцеговине, Аустрије и Мађарске.
Начелник...

Начелник Генералштаба с руским изасланицима одбране

11.05.2018 | Међународна сарадња Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић примио је данас досадашњег изасланика одбране Руске Федерације у Београду пуковника Андреја Киндјакова и његовог наследника на том месту пуковника Андреја Собакина.
Командант...

Командант Команде за обуку са амбасадором Јордана

17.04.2018 | Међународна сарадња Командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић разговарао се јуче у касарни „Топчидер“ у Београду с амбасадором Хашемитске Краљевине Јордана Фавазом Касимом Ал Еитаном.
Погранични...

Погранични сусрет команданата копнених војски Србије и Бугарске

05.04.2018 | Међународна сарадња Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић састао се јуче у Димитровграду с командантом Копнене војске Бугарске Армије генерал-мајором Михаилом Поповим.
Посета...

Посета НАТО делегације за припрему вежбе „Стена 03“

03.04.2018 | Међународна сарадња У оквиру припрема за реализацију тактичке вежбе „Стена 03“ у посети Војсци Србије борави делегација официра из команди здружених снага НАТО-а из Напуља и Брунсума.
Међународни...

Међународни курс биолошког оружја и токсикологије у Центру АБХО

19.03.2018 | Међународна сарадња У Центру АБХО у Крушевцу данас је почео међународни „Основни курс биолошког оружја и токсикологије“, који се реализује као заједнички пројекат војски Србије, Црне Горе и НР Кине, као и ИНН „Винча“.
Генерал...

Генерал Диковић с председавајућим Војном комитету НАТО-а

16.03.2018 | Међународна сарадња Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић се састао данас у Београду с председавајућим Војном комитету НАТО-а чешким генералом Петром Павелом.
Изасланик...

Изасланик одбране Индије у посети Центру АБХО

01.03.2018 | Међународна сарадња Изасланик одбране Републике Индије у Србији пуковник Тапас Кумар Мисра посетио је јуче Центар атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије у Крушевцу.