Sabirno-prodajni centri

Prvi logistički centar i Drugi sabirno-prodajni centar su namenjeni su za prodaju rashodovanih, suvišnih i neperspektivnih sredstava iz jedinica Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

sabirno-prodajni-centar-vojska-srbije.jpg
Organizaciono su u sastavu Centralne logističke baze i nalaze se u Beogradu — Prvi logistički centar i Nišu — Drugi sabirno-prodajni centar.

Asortiman sabirno-prodajnih centara


Prvi logistički centar i Drugi sabirno-prodajni centar prodaju:

 • pokretne stvari koje su oglašene zastarelim ili suvišnim;
 • službene pse kojima je istekla radna sposobnost (prodaju vrši samo Drugi sabirno-prodajni centar u saradnji sa Četom za obuku, uzgoj i dresuru službenih pasa u Nišu);
 • pokretne stvari koje su rashodovane i određene za prodaju;
 • pokretne stvari kojima ističe rok upotrebe ili im preti opasnost od kvara, ako se ne bi utrošile ili zamenile pre nastanka kvara, kao i pokretne stvari kojima ističe rok čuvanja, a nisu se mogle zanoviti;
 • otpadni materijal i sporedni produkti koji se dobijaju pri opravkama i preradi pokretnih stvari, kao i ostale sekundarne sirovine;
 • otpadni materijal koji se dobija tekućim opravkama i održavanjem nepokretnosti;
 • otpadno ulje i antifriz (preduzećima koja imaju odgovarajuće dozvole);

Prvi logistički centar i Drugi sabirno-prodajni centar nisu nadležni za prodaju pešadijskog naoružanja, municije i predmeta od dragocenih metala.

Cenovnik je promenljiv i ažurira se nakon svakog unosa sredstava u prodavnicu. U cenu je uračunat PDV.

Način prodaje


Prvi logistički centar i Drugi sabirno-prodajni centar sredstva prodaju putem:

 • maloprodaje;
 • pisanih javnih nadmetanja (licitacija) — za prodaju rashodovanih motornih vozila, inžinjerijskih mašina i drugih gabaritnih sredstava i opreme;
 • okvirnih ugovora — za prodaju sekundarnih sirovina iz jedinica i ustanova Vojske Srbije i Ministarstva odbrane;

Sredstva se prodaju u viđenom stanju, bez garancije i ne podležu naknadnim reklamacijama.

Maloprodaja


Prodaja se vrši preko prodavnica Prvog logističkog i Drugog sabirno-prodajnog centra. Plaćanje je u gotovom novcu u prodavnici ili virmanom. 

Godišnji okvirni ugovori


Prodaja sekundarnih sirovina — otpada vrši se zaključivanjem ugovora sa pravnim licima koja poseduju odgovarajuće dozvole za obavljanje delatnosti sakupljanja, transporta ili tretmana otpada. Zaključenje ugovora se vrši krajem tekuće godine za narednu godinu. Nadmetanju prethodi objavljivanje u Službenom glasniku Republike Srbije kao i na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Zainteresovana lica otkupljuju uslove za nadmetanje i daju ponudu za svaku stavku sekundarne sirovine — otpada. Početnu cenu određuje prodavac, a ponuđena cena mora biti veća od početne. 

Pismena javna nadmetanja — licitacije


Na javnim nadmetanjima se prodaju: motorna vozila, inžinjerijske mašine i ostala gabaritna sredstva. Sredstva se nalaze na izdvojenim lokacijama Prvog logističkog i Drugog sabirno-prodajnog centra:

 • „Bubanj potok“ — Beograd
 • „Alvadzinica“ — Čačak
 • „Ardija“ — Niš.

Javna nadmetanja — licitacije u načelu se organizuju kvartalno. Nadmetanju prethodi oglašavanje u Službenom glasniku Republike Srbije, dnevnoj štampi koja se distribuira na teritoriji Republike Srbije i na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Da bi učestvovali na licitaciji, zainteresovani kupci su dužni da otkupe uslove za nadmetanje. Iste mogu kupiti u prostorijama sabirno-prodajnih centara. Početnu cenu sredstva određuje prodavac (Prvi logistički i Drugi sabirno-prodajni centar), na osnovu stanja sredstva, tržišnih uslova i prethodnih iskustava u prodaji. Pre kupovine sredstva odnosno davanja ponude, zainteresovana lica imaju pravo da steknu uvid u stanje sredstva za koje su zainteresovani, u periodu definisanom u oglasu.
 
Podnošenje ponuda je pismeno, u zatvorenim kovertama, koje se uz propisanu kauciju predaju na dan nadmetanja. Otvaranje ponuda je javno i dozvoljeno je prisustvo kupaca.

Kontakt


Prvi logistički centar — Beograd


Kasarna „Kneževac” u Beogradu
Ulica oslobođenja broj 30 (okretnica linije 37 i linije 3)
Gradska opština Rakovica.

Prodavnica: +381 (0) 11 3053-477
Telefaks: +381 (0) 11 3053-509
Mejl: 1.loc@vs.rs

Radno vreme: Svakim radnim danom od 07:30 časova do 14:30 časova.

Drugi sabirno-prodajni centar — Niš


Kasarna „Knjaz Mihailo“ u Nišu.
Bulevar Nikole Tesle bb. Niš (severno od auto-pijace, kod naselja „Stevan Sinđelić“)
Opština Pantelej

Prodavnica: +381 (0) 18 508-590
Telefaks: +381 (0) 18 508-591
Mejl: 2.spc@vs.rs

Radno vreme: Svakim radnim danom od 07.30 do 14.30 časova.