Imunizacija pripadnika Vojske Srbije protiv kovida 19

Četvrtak, 21.1.2021 | Aktuelnosti
U skladu sa preporukama nacionalnog tima za imunizaciju koji je formiralo Ministarstvo zdravlja, započela je vakcinacija pripadnika Vojske Srbije protiv zarazne bolesti kovid 19.

Vakcinisanje pripadnika Vojske Srbije započelo je 19. januara na Beogradskom sajmu i nastavlja se u skladu sa planovima i utvrđenom dinamikom za sprovođenje efikasne imunizacije.

Svim pripadnicima Vojske Srbije je pružena mogućnost da se imunizuju jednom od trenutno dostupnih vakcina u Republici Srbiji, a ukoliko to žele, za imunizaciju se mogu prijaviti i preko portala eUprave kao i ostali građani.

U Vojsci Srbiji je prepoznat značaj masovne imunizacije za suzbijanje epidemije kovida 19 u Republici Srbiji i omogućavanje zdravstvenog, ekonomskog i ukupnog društvenog oporavka od posledica pandemije, pa je odziv za vakcinaciju veliki.

Generalštab Vojske Srbije se pridružuje vrhovnom komandantu i predsedniku Republike, Vladi Republike Srbije, stručnoj i naučnoj zajednici u pozivu građanima da se prijave za imunizaciju i prihvate neku od vakcina za koju je nadležno telo utvrdilo da je sigurna i efikasna, kako bi ostali zdravi i kako bismo svi zajedno mogli da se vratimo normalnom životu.
Ključne reči

Povezane vesti