Čestitka povodom Dana Vojske Srbije

Ponedeljak, 22.4.2019 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitku povodom Dana Vojske Srbije.


ČESTITKA PRIPADNICIMA VOJSKE SRBIJE POVODOM 23. APRILA – DANA VOJSKE SRBIJE


Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

U znak sećanja na 23. april 1815. godine i Takovski ustanak koji predstavlja uvod u konačno oslobođenje i priznavanje moderne srpske države, u kome je vojska imala nezamenljivu i odlučujuću ulogu, proslavljamo ovaj dan.

U proteklom periodu realizovali ste brojne zadatke, postigli zavidne rezultate u obuci i osposobljavanju i održali zahtevani nivo operativnih sposobnosti.

Zapaženim učešćem u multinacionalnim mirovnim operacijama i pružanjem pomoći stanovništvu u vanrednim prilikama, potvrdili ste spremnost Vojske Srbije za izvršavanje svih zadataka u misijama koje su joj dodeljene.

Učešćem u aktivnostima na domaćem i međunarodnom planu i unapređenjem saradnje i partnerstva sa oružanim snagama brojnih zemalja sveta, pokazali ste visok stepen profesionalizma i osposobljenosti, dostojno reprezentovali našu vojsku i zadržali njen ugled i poverenje kod građana Srbije.

Siguran sam da ćete i ubuduće realizovati sve dodeljene zadatke, pružajući pun doprinos izgradnji jake i moderne Vojske, u skladu sa najvišim svetskim standardima.

U uverenju da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i jačati moral svojih pripadnika, čestitam vam Dan Vojske Srbije.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović

Povezane vesti