Prijem za pripadnike „Kobri“

Sreda, 16.10.2019 | Aktuelnosti
Za pripadnike Vojske Srbije – kapetana korvete Igora Ignjatovića i zastavnika prve klase Branislava Bulatovića, koji su osvojili prva dva mesta na takmičenju u gađanju iz pištolja, održanom u SAD, danas je organizovan prijem kod ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Ministar Vulin je za dostojno predstavljanje Srbije i Vojske Srbije na takmičenju, kao i visok nivo pokazane obučenosti i spretnosti, kapetana korvete Ignjatovića i zastavnika prve klase Bulatovića nagradio sedmodnevnim boravkom s jednim članom porodice u hotelu „Omorika“ na Tari.

Kapetan korvete Igor Ignjatović iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, koji je osvojio prvo mesto, ističe da je konkurencija bila jaka i da se u disciplinama gađanja iz pištolja i puške takmičilo oko 150 učesnika.

– Konkurencija je bila jaka, ali moram istaći da su domaćini i uslovi takmičenja bili dobri. Otežavajuća okolnost bila je ta što smo pucali iz njihovog naoružanja, koje nije kod nas u upotrebi. Gađali smo po njihovim propozicijama i uslovima takmičenja, ali smo se potrudili da damo svoj maksimum i da dostojno predstavimo državu i vojsku iz koje dolazimo – ističe kapetan korvete Ignjatović i dodaje da će stečena iskustva koristiti za unapređenje obuke u jedinici iz koje dolazi.

Zastavnik prve klase Branislav Bulatović, prvi podoficir Bataljona Vojne policije specijalne namene „Kobre“, koji je osvojio drugo mesto, rekao je da je iznenađenje domaćina uspehom pripadnika Vojske Srbije na takmičenju bilo utoliko veće jer su se sa propozicijama takmičenja, uslovima i naoružanjem, pripadnici Vojske Srbije susreli neposredno pre nadmetanja.

– Oni su bili iznenađeni rezultatom i rekli su da su to prvi stranci koji su postigli taj nivo. Zahvalili su nam što smo pomogli da takmičenje bude internacionalnog karaktera. Čestitali su nam od srca i poželeli puno sreće, ali i da se ponovo vratimo i vidimo da li smo stvarno tako dobri, što smo mi prihvatili – rekao je zastavnik prve klase Bulatović.

Komandant Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ potpukovnik Goran Colić ističe da su uspehom dvojice pripadnika bataljona svi izuzetno zadovoljni i ponosni na rezultat koji su oni ostvarili. On dodaje da će iskustvo stečeno tokom takmičenja pomoći u izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Organizator takmičenje sa kojeg su se pripadnici Vojske Srbije vratili kao pobednici, bila je Nacionalna Garda Ohaja, sa kojom Vojska Srbije ima dugogodišnju uspešnu saradnju, u okviru bilateralnih odnosa Republike Srbije i SAD.

Prijemu kod ministra odbrane prisustvovali su i načelnik Uprave vojne policije brigadni general Rajko Milovanović i načelnik Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

Povezane vesti