Specijalistička obuka vojnika u Centru za obuku kopnene vojske

Utorak, 4.2.2020 | Obuka
Individualna specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2019“ raspoređenih u Centar za obuku kopnene vojske intenzivno se realizuje u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu i na vojnom kompleksu „Peskovi“.

Vojnici specijalnosti pešadije realizovali su gađanja iz poluautomatskog pištolja, a uporedo sa gađanjem prolaze teme iz taktičke obuke.

Vojni policajci se obučavaju za primenu ovlašćenja vojne policije prilikom zaustavljanja i pregleda lica. Cilj je da se po završetku obuke osposobe za korišćenje naoružanja i opreme kojima su opremljene jedinice vojne policije i da svoja znanja i veštine primene za izvršavanje vojnopolicijskih zadataka.

U Četi za obuku specijalnosti ižinjerije u toku je obuka za vozače-poslužioce kopača i utovarivača. Sa vojnicima se izvode teme iz pravila i bezbednosti saobraćaja i konstrukcije inžinjerijskih mašina i obuka u vožnji i rukovanju inžinjerijskom mašinom.

Programom obuke vojnika svih specijalnosti predviđeno je da se najsloženije i najzahtevnije teme izvedu na sedmodnevnom logorovanju, koje vojnike  očekuje po završetku individualne specijalističke obuke.

Povezane vesti