Prikaz obuke u jedinicama Prve brigade kopnene vojske

Sreda, 21.10.2020 | Obuka
U Prvoj brigadi kopnene vojske svakodnevno se realizuje kompleksna obuka sa ciljem razvijanja i unapređivanja operativnih sposobnosti i dostizanja potrebne raspoloživosti snaga za izvođenje operacija i pružanje pomoći civilnim vlastima.

Jedinice Prve brigade kopnene vojske u kasarni „Boško Plakovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici danas je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Tokom obilaska, ministar Vulin je prisustvovao prikazu izvođenja obuke u 15. tenkovskom bataljonu i 13. divizionu samohodnih višecevnih lansera raketa, a obišao je i park tehničkih sredstava i spomen-sobu garnizona Sremska Mitrovica.

Pripadnici Prve brigade kopnene vojske, istakao je ministar Vulin, svoju vrednost pokazali su mnogo puta.

— Takmičili su se na armijskom biatlonu u Ruskoj Federaciji, svoju vrednost su pokazali sa najnovijom tehnikom višecevnim bacačima raketa i tenkovskim posadama na vežbi „Sadejstvo 2020“, ali više od svega oni su svoju vrednost i svoju ljubav prema otadzbini i prema svom pozivu pokazali u prvom talasu korone. Prva brigada je doživela najteži udar i bila je odmah u prvoj liniji odbrane. Zahvaljujući njihovoj upornosti, radu, entuzijazmu, strpljenju i hrabrosti, stotine i stotine naših građana koji su dolazili iz inostranstva, a posle su to postale i hiljade, bili su prihvaćeni, zbrinuti i sačuvani u tom trenutku — naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Prva brigada je tada dala  ogroman doprinos u borbi protiv kovida i to naša zemlja i naš narod neće i ne sme da zaboravi.

Povezane vesti