Čestitka predsednika Republike Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije

Utorak, 23.4.2019 | Kultura i tradicija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije.


Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

Proslavljajući Dan Vojske Srbije sećamo se dana kada je podignut Drugi srpski ustanak. Bio je to jedan od najvažnijih događaja na putu do konačnog oslobođenja i sticanja nezavisnosti savremene srpske države.

U izgradnji moderne srpske države naša Vojska je imala odlučujuću ulogu. Važnost i značaj te uloge Vojska je nebrojeno puta potvrdila u potonjim vekovima, i time trajno stekla epitet jedne od najuglednijih institucija srpske države.

Vojska Srbije je u protekloj godini pružila punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu. Preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost svake vojske jeste modernizacija i osavremenjivanje jedinica. U prethodnom periodu uspeli smo zajedničkim naporima da ostvarimo značajne rezultate u modernizaciji naoružanja i vojne opreme i unapređenju rada komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije. Posebno ističem unapređenje vojne industrije i saradnju sa armijama drugih država.

Uveren da ćete i u budućnosti profesionalno i odgovorno izvršavati postavljene zadatke, čestitam vam praznik, uz želju da Vojska Srbije nastavi put započetih reformi i osavremenjivanja vojne organizacije. Pred vama je još mnogo zadataka koje ćete uspešno realizovati, kako bi Vojska Srbije nastavila da bude aktivan činilac novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu, a Republika Srbija bezbedna, stabilna i prosperitetna zemlja.

Povezane vesti