Vojska Srbije sanira posledice poplava u Ivanjici i Ljigu

Sreda, 25.7.2018 | Civilno-vojna saradnja

Pripadnici Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO su već sedam dana angažovani na otklanjanju posledica poplava u opštinama Ivanjica i Ljig.

Inžinjerijska radna grupa sastavljena od pripadnika 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske i 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske angažovana je od prošle nedelje na otklanjanju posledica elementarnih nepogoda u opštini Ivanjica.

Vanredno stanje na teritoriji ove opštine proglašeno je 6. jula zbog velikih problema izazvanih obilnim padavinama, a od 18. jula inžinjerci Kopnene vojske sa šest inžinjerijskih mašina saniraju puteve u mesnim zajednicama Devići i Ostatija, gde će, planirano je, ostati do 8. avgusta. Do sada su čistili i ravnali trasu puta dužine dva kilometra i nasipanjem, razastiranjem i planiranjem materijala rekonstruisali put u dužini od dva i po kilometra. Radovi uključuju i čišćenje i zamenu propusta i kanala za odvođenje vode.

U opštini Ljig su na čišćenju i sanaciji korita reke Kozeljice, uređenju priobalnog pojasa i popravci seoskih puteva oštećenih nedavnim poplavama već sedam dana angažovani pripadnici 333. inžinjerijskog bataljona iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Povezane vesti