Vojska pomaže Kruševcu u sprovođenju dezinfekcije

Petak, 27.3.2020 | Iz jedinica
Jedinice Vojske Srbije iz kruševačkog garnizona pružaju pomoć lokalnoj samoupravi u dezinfekciji javnih površina u Kruševcu radi suzbijanja i sprečavanja širenja kovida-19.

Pripadnici Vojske Srbije dopremaju razblaženi natrijum-hipohlorit do kanistera raspoređenih na više lokacija u gradu. Ovo sredstvo je namenjeno za dezinfekciju površina na otvorenom prostoru, hodnika i ulaza u stambene zgrade, a može se koristiti i za dezinfekciju ruku. Razblaženi natrijum-hipohlorit je obezbedilo Javno komunalno preduzeće „Kruševac“ i građani ga za svoje potrebe mogu dobiti besplatno.

Snage Vojske Srbije su u Kruševcu angažovane i na obezbeđenju opšte bolnice, gde vrše kontrolu ulaska i izlaska i zaštitu medicinskog osoblja i pacijenata.

Osim zadataka na suzbijanju zarazne bolesti kovid-19 tokom vanrednog stanja, Vojska Srbije pruža pomoć lokalnom stanovništvu i na druge načine. Već više od godinu dana pripadnici Vojske Srbije snabdevaju pijaćom vodom meštane kruševačkih sela Veliki Šiljegovac, Zebice, Belasice i Velike Krušnice.

Vojska Srbije je spremna i sposobna da izvrši zadatke koje dobije i pruži adekvatnu pomoć građanima, organima lokalne samuprave i drugim državnim institucijama u borbi sa virusom korona.
Ključne reči

Povezane vesti