Obuka na „lazaru 3“ i BRDM-2MS

Četvrtak, 5.12.2019 | Obuka
Intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu „lazar 3“ i oklopno-izviđačkom automobilu BRDM-2MS realizuje se u delu jedinica Kopnene vojske.

Na poligonu „Rujnik“ kod Niša, izvodi se obuka na automobilima BRDM-2MS u novoformiranom oklopno-izviđačkom bataljonu, dok se u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ pripadnici Druge brigade kopnene vojske obučavaju za upotrebu borbenog vozila „lazar 3“.

U okviru obuke, pripadnici Kopnene vojske uvežbavaju postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, organizovanje patrole i zasede, uz praktičnu proveru teoretski stečenih znanja.

Obuci na poligonima i vežbalištima prethodila je nastava u učionicama i kabinetima, tokom koje su posade i posluge savladale teoretska znanja o sistemima i podsistemima vozila i naoružanja, kao i praktična obuka na održavanju i pravilnoj upotrebi sredstava. 
 
Iskustva u korišćenju vozila u toku obuke su odlična, korisnici su stekli poverenje u mogućnosti i pouzdanost vozila i njihovih podsistema, a na predstojećim gađanjima biće u prilici da se uvere u vatrenu moć novih borbenih sredstava Vojske Srbije.

Povezane vesti