Dan Tehničkog remontnog zavoda Čačak

Petak, 28.9.2018 | Iz jedinica

U Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“, u prisustvu brojnih gostiju, danas je obeležen praznik Zavoda i 93 godine od njegovog osnivanja.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik komandanta za podršku Komande Kopnene vojske pukovnik Saša Petrović, predstavnici Ministartsva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, zatim predstavnici lokalne samouprave, škola, privrednih organizacija iz Čačka, premešteni i penzionisani pripadnici ustanove, brojni saradnici zaposlenih u TRZ „Čačak“.

Direktor TRZ „Čačak“ pukovnik Srđan Petković, govoreći o rezultatima rada Zavoda između dva praznika, je istakao da su uspešno obavili sve postavljene zadatke tehničkog održavanja i generalnog remonta sredstava borbene tehnike i da će Zavod i u narednom periodu imati značajno mesto i ulogu u izgradnji operativnih spsobnosti Vojske Srbije.

Povodom obeležavanja praznika, predstavnici TRZ „Čačak“ organizovali su za goste svečanosti prikaz sredstava, a među posetiocima su bili i učenici čačanskih osnovnih škola.

Dan Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“ slavi se 30. septembra u spomen na dan kada je, 1925. godine, Državni savet Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca dao saglasnost na odluku o ustupanju opštinskog zemljišta za podizanje inžinjerijsko-tehničkog zavoda u Čačku, čime su se stekli uslovi za formiranje Zavoda.

Povezane vesti