Čestitka povodom Dana Vojske Srbije

Sreda, 22.4.2020 | Aktivnosti NGŠ

Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA VOJSKE SRBIJE POVODOM 23. APRILA — DANA VOJSKE SRBIJE


Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije, dan sećanja na Takovski ustanak 1815. godine i početak obnavljanja srpske državnosti.

Želja srpskog naroda da vrati svoju državu i slobodu dovela je do stvaranja odlučne ustaničke vojske koja je hrabro udarila nadmoćnijeg neprijatelja. Takvim držanjem pokazalo se da je spremnost i odlučnost važnija od brojnosti i oružja neprijatelja.

U Srbiji je Vojska uvek bila uzdanica i oslonac svom narodu, o čemu svedoči i naše trenutno angažovanje i borba sa nevidljivim ali upornim neprijateljom. U proteklom periodu, pored zdravstvenih radnika, pripadnici Vojske Srbije pokazali su da imaju snagu, hrabrost, organizaciju i odlučnost da se prihvate borbe protiv virusne infekcije i pomognu ostalim strukturama našeg društva. 

Poštovani pripadnici Vojske Srbije,

budite odlučni u stavu da ne postoji teškoća koja se ne može prevazići i pobediti, ostanite moralno jaki i spremni kao što su bili naši preci i budite primer generacijama koje dolaze, onima koje danas moramo sačuvati.

Siguran sam da ćete i ubuduće realizovati sve dodeljene zadatke, pružajući pun doprinos izgradnji jake i moderne Vojske i dati svoj doprinos jačanju naše Srbije.

Uz čestitke za praznik, želim vam puno zdravlja, ličnu i porodičnu sreću.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti