Sećanje na pukovnika-pilota Milenka Pavlovića

Ponedeljak, 4.5.2020 | Kultura i tradicija
Polaganjem venaca kraj spomen-obeležja pilotu Vojske Jugoslavije pukovniku Milenku Pavloviću, delegacije Vojske Srbije uzele su učešće u obeležavanju godišnjice smrti ratnog komandanta 204. lovačkog avijacijskog puka, koji je herojski poginuo u vazdušnoj borbi iznad Valjeva na današnji dan 1999. godine, tokom NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Delegacije Vojske Srbije su vence položile kraj spomen-obeležja Milenku Pavloviću u Valjevu, njegovom rodnom mestu Gornjem Crniljevu i na mestu pada aviona u selu Bujačić, a u obeležavanju godišnjice učestvovali su i članovi porodice, predstavnici organa lokalne samouprave i udruženja građana.

Milenko Pavlović je bio pilot Vojske Jugoslavije i komandant 204. lovačkog avijacijskog puka. Rođen je 5. oktobra 1959. godine u Gornjem Crniljevu. Završio je Vojnu gimnaziju u Mostaru i Vazduhoplovnu akademiju u Zadru. Komandant 204. lovačkog avijacijskog puka postao je 1998. godine. Poginuo je 4. maja 1999. godine iznad Valjeva. U njegovu čast, aerodrom u Batajnici od prošle godine nosi ime Vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“.

Povezane vesti