Specijalistička obuka u Centru za obuku RV i PVO

Petak, 7.2.2020 | Obuka
Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici intenzivno se izvodi individualna specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2019“ raspoređenih u Centar za obuku ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vojnici se u Centru obučavaju za specijalnosti roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, službe vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničke službe vazduhoplovno-tehničke specijalnosti.

U toku šestonedeljne obuke realizuju se sadržaji iz taktičke, vatrene i fizičke obuke, kao i teme iz predmeta sredstva i oprema kako bi vojnici dostigli osposobljenost za obavljanje dužnosti poslužilaca i operatera na raketnim i radarsko-računarskim sistemima.

Vojnici na služenju vojnog roka se u Centru za obuku RV i PVO obučavaju na protivavionskim topovima L/70 „bofors“, raketnim sistemima „neva-M“, „kub-M“ i S-2M, te na stacionarnim i mobilnim centrima vazdušnog osmatranja i javljanja.

Po završenoj obuci biće upućeni na dalje služenje vojnog roka u jedinice Vojske Srbije, gde će praktično primenjivati usvojena znanja i veštine.

Povezane vesti